

دبیر اجرایی دومین جشنواره شبکههای ارتباطی قرآن کریم از معرفی برگزیدگان دومین جشنواره ملی شبکههای ارتباطی قرآن کریم خبر داد.
میثم لعل عوضپور، دبیر اجرایی دومین جشنواره شبکههای ارتباطی قرآن کریم، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، ایجاد ارتباط با طیف وسیعی از مخاطبان و ایجاد بسترهای مناسب جهت تبلیغ و ترویج فعالیتهای قرآنی و دینی، شناسایی، تقویت و حمایت از فعالان قرآنی در فضای مجازی و ارتباط گیری موثر و جهتدهی به محتواهای مطلوب دینی را از اهداف برگزاری جشنواره شبکههای ارتباطی قرآن توسط جهاد دانشگاهی عنوان کرد.
وی با بیان اینکه دوره اول جشنواره شبکههای ارتباطی قرآن در اردیبهشتماه ۹۴ آغاز و در ۱۷ بهمن همان سال اختتامیهای و افتتاحیه و رونمایی از پوستر دومین جشنواره برگزار شد، ابراز کرد: دوره دوم جشنواره شبکههای ارتباطی قرآنی در۱۷ بهمنماه ۹۵ با حضور رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی، نماینده مردم مشهد، معاون قرآن و عترت و معاونان جهاد دانشگاهی با رونمایی از پوستر جشنواره با متمرکز شدن در دو حوزه فعالیتهای قرآنی در تلگرام و اینستاگرام، به دلیل گستردگی قابلیتهای این دو شبکه آغاز شد.
لعل عوضپور با بیان اینکه به منظور اطلاعرسانی کشوری در خصوص این جشنواره، دو هزار و ۵۰۰ پوستر چاپ و به دانشگاههای سراسر کشور ارسال شد، اضافه کرد: با توجه به تبلیغات گسترده، متأسفانه تنها ۲۰ نفر از علاقهمندان به این حوزه در جشنواره شرکت داشتند و از بین آنها فقط ۱۵ اثر قابل بررسی در هیئت داوران بود که به نسبت دوره قبل کاهش داشت.
مدیر گروه نیاز سنجی و مطالعات فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به تمدید جشنواره در ۳۱ تیرماه ۹۶، بیان کرد: جشنواره شبکههای ارتباطی قرآن کریم به مدت دو ماه و تا ۳۱ شهریورماه تمدید شد تا علاقهمندان به این حوزه زمان کافی برای شرکت در جشنواره را داشته باشند.
دبیر اجرایی دومین جشنواره شبکههای ارتباطی قرآن ادامه داد: بعد از زمان اعلامشده، هیئت داوران به بررسی کانال و شبکههای مرتبط اجتماعی دریافت شده پرداختند که از این بین به دلیل عدم ارسال، محتوای مطلوب و استقبال کم، بخش اینستاگرامی و بخش شبکههای برتر از نگاه مخاطب حذف شد.
وی با بیان اینکه در بخش شبکه اجتماعی تلگرام و بخش دانشجویان و طلاب در حوزه کانالهای تلگرامی مورد بررسی هیئت داوران قرار گرفت، اظهار کرد: از بین آثار دریافتی، کانال جامع حفظ قرآن به نشانی @hefzequranchannel به مدیریت زهرا سادات ابوترابی رتبه اول و کانال تلاوتهای ماندگار با نشانی @telavatmandegar به مدیریت محمدرضا حسینزاده بهرمند رتبه دوم در بخش شبکه اجتماعی تلگرام و کانال چشمه تلاوت با نشانی @cheshmetelavat به مدیریت رضا رحمتی دزقی رتبه اول و کانال معارف وحیانی با نشانی @kqenm به مدیریت کامران جعفری رتبه دوم بخش دانشجویان و طلاب را به خود اختصاص دادند.
مدیر اجرایی معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، عدم تمایل فعالان قرآنی در حوزه فضای مجازی را از دلایل استقبال کم این جشنواره دانست و گفت: با توجه به تعداد شرکتکنندگان، هنوز برگزاری سومین دوره از این جشنواره مشخص نیست، اما دلیل برگزاری اینگونه برنامهها نیازی است که در حوزه فعالیتهای قرآنی در فضای مجازی حس میشود.
وی افزود: فاز دوم جشنواره شبکههای ارتباطی قرآنی شامل اردویی سه روزه برای مدیران کانالهای برتر بود که متأسفانه تحتالشعاع عدم استقبال دانشجویان و طلاب از این رقابت قرار گرفت و از جشنواره حذف شد.
دبیر اجرایی دومین جشنواره شبکههای ارتباطی قرآن با بیان اینکه هم اکنون در حال بررسی دلایل عدم استقبال شرکتکنندگان این حوزه هستیم، ادامه داد: فعالان قرآنی باید بیشتر به حوزه فضای مجازی توجه کنند تا این ظرفیت به وجود بیاید که اگر در شهری از استانهای جنوبی کشور کار محتوایی مناسبی در حال انجام است، شهر دیگری در شرق نیز بتواند از آن محتوا استفاده کند.
وی بیان کرد: درست است که شبکههای مجازی، آسیبهای اجتماعی را با خود به همراه دارند و در نگاه اول مشکلات این شبکهها دیده میشود، اما باید به افراد آموزش دهیم تا چگونه از فرصتهای این فضا استفاده کرده و بهره ببرند.
عوضپور با بیان اینکه فعالان فرهنگی باید نقاط مثبت شبکههای اجتماعی را پررنگتر جلوه دهند تا بتوانیم استفاده مفیدی از این حوزه داشته باشیم، گفت: هیچگاه نمیتوانیم فضای مجازی را فیلتر کنیم اما در مقابل باید به گسترش فعالیتهای فرهنگی و قرآنی در این شبکهها پرداخته و رنگ و بویی فرهنگی و معنوی نیز به این فضا ببخشیم تا نسلهای جدید نیز بتوانند به واسطه این شبکهها بیشتر با فعالیتهای آشنا شوند.


ارتباط با ما
آدرس: تهران -خيابان انقلاب -خيابان قدس
خيابان بزرگمهر - پلاک 85
تلفن : 66402882-66970775
پست الکترونيک: isqa.ir@gmail.com