» » » » بیست‌ و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور


11 آذر 1396
بیست‌ و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور

زمان:  20 آبان الی 23 آبان  1393

مکان: دانشگاه پیام نور اصفهان

 

گزارش اجمالی

بیست‌ و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان  کشور از روز  20  لغایت  23 آبان 93 به میزبانی دانشگاه پیام نور اصفهان برگزار شد. این جشنواره شامل بخش های کتبی، شفاهی، فناوری و پژوهشی بود و مسابقات شفاهی در بخش خواهران و برادران با حضور 450 نفر از برگزیدگان قرآنی برگزار شد.

در حاشیه این جشنواره و در قالب «نمایشگاه فیروزه های آسمانی»؛ آثار و دستاوردهای قرآنی در قالب 27 غرفه به نمایش گذاشته شد که نکته حائز اهمیت در این نمایشگاه، حضور دانشگاه ها، موسسات فرهنگی، نهادهای دولتی و متولیان ترویج فرهنگ قرآنی درکنار یکدیگر بود که با استقبال چشمگیر شرکت کنندگان روبرو شد.

مراسم افتتاحیه بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در روز، 20 آبان‌ماه با حضور جمعی از مسئولان دانشگاهی کشور و استانی برگزار شد.از جمله حاضران در این مراسم می‌توان به حجت‌الاسلام قریشی، معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها، محمدرضا سرمدی، قائم مقام ریاست دانشگاه پیام نور، کریم نجفی‌برزگر، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پیام نور و جمع دیگری از مسئولان استان اصفهان اشاره کرد.در  ابتدای این مراسم مسعود نیکدستی، قاری بین‌المللی کشورمان به تلاوت آیاتی از سوره مبارکه «نور» و «کوثر» پرداخت و پس از آن سرود ملی کشورمان در تالار حضرت خدیجه(س) موسسه قرآنی اهل البیت(ع) طنین‌انداز شد . . .دانشگاه پیام نور به میزبانی مسابقات قرآن افتخار می‌کند
اولین سخنران این مراسم مهدی یوسفی، رئیس دانشگاه پیام نور اصفهان بود که در سخنان کوتاهی به خیرمقدم به حاضران در این دوره از مسابقات پرداخت و گفت: بدون شک با حضور در مسابقات و فعالیت‌های قرآنی بر عزت همه افزوده خواهد شد. دانشگاه پیام نور از اینکه در این مسیر قرار گرفته است باید به خود افتخار کند.
وی افزود: تا قبل از آغاز این مراسم دیدارهای مختلفی با علما و مسئولان برجسته استان اصفهان داشته‌ایم که همه آنها بر این نکته تأکید داشته‌اند که خدمت به جوانانی که به امر قرآن می‌پردازند برترین خدمت‌ها است. علاوه بر این بر عبور از انس با قرآن و رسیدن به تدبر در معانی و مفاهیم قرآن نیز تأکید شد. در این دوره از مسابقات 351 نفر در بخش شفاهی حضور دارند و علاوه بر آن 64 نفر نیز به عنوان برگزیدگان بخش‌های کتبی، ادبی، هنری، فناوری و پژوهشی مهمان این مسابقات هستند که در روز اختتامیه تجلیل خواهند شد.

توجه ویژه به قرآن در سال اقتصاد و فرهنگ
یکی دیگر از سخنرانان این مراسم محمدرضا سرمدی، قائم مقام ریاست دانشگاه پیام نور کشور بود، وی نیز در سخنان نسبتاً کوتاهی با بیان اینکه تقارن برگزاری این مسابقات با ایام محرم را باید ارج نهیم، گفت: امیدواریم هدف اصلی این مسابقات که نشر مفاهیم قرآن کریم است محقق شود. هدفی که از طریق ایجاد فضای رقابت ایجاد خواهد شد.
وی افزود: هرچند که از نزول قرآن کریم بیش از 1400 سال می‌گذرد اما هنوز هم انسان به ابعاد گسترده و اعجاز علمی آن در مسائل مختلف پی نبرده است. نقش آموزه‌های قرآنی در تربیت جوانان و ارتقاء جامعه مهم و حساس است و به همین دلیل است که امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند عمل به آموزه‌های قرآنی هستیم.
قائم مقام ریاست دانشگاه پیام نور اظهار کرد: باید تلاش کنیم تا در راه اشاعه فرهنگ قرآنی در جامعه نقش موثری را ایفا کنیم و در سالی که به نام سال اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده است، بخش فرهنگی که قرآن مهم‌ترین وجه آن است و از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، بیشتر مورد توجه قرار دهیم.
سرمدی در بخش دیگری از سخنان خود در مراسم افتتاحیه بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور با بیان اینکه قرآن منبع عظیمی برای تمامی بشر است، گفت: یکی از مواردی که باعث می‌شود تا انسان مسیر درست را طی کند ارتباط درست داشتن با آفریدگار است، برای انسانی که در مسیر درست قرار دارد ارتباط با کلماتی که از جانب خداوند آمده است، بسیار لذت‌بخش است.
وی با تأکید بر اینکه حضرت امام خمینی(ره) بر این باور بودند که اگر قرآن نبود درهای معرفت به روی انسان بسته می‌شد، گفت: رسیدن به معرفت قرآن کریم نیاز به مراحل و مراتبی دارد که از انس با قرآن آغاز می‌شود و با تدبر ادامه یافته تا به مرحله عمل برسد، بعد از آن است که قرآن وارد باطن انسان می‌شود و تا بی‌نهایت ادامه خواهد داشت.

فعال‌تر شدن کانون‌های قرآن و عترت دانشگاه‌ها برای پویایی دانشگاه‌ها
قائم مقام ریاست دانشگاه پیام نور در پایان با اشاره به اینکه زمانی به پویایی خواهیم رسید که کانون‌های قرآن و عترت در دانشگاه‌ها فعال‌تر شوند، گفت: نخبگان قرآنی وظیفه علمی و ترویجی نسبت به قرآن کریم دارند که باید به آن عمل کنند. دانشگاه پیام نور این آمادگی را دارد که دستاوردها و تجربه‌های خود از این مسابقات را در اختیار سایر میزبانان در دوره‌های بعد قرار دهد.
قرائت پیام آیت الله العظمی مظاهری بخش دیگری از این مراسم بود که توسط حجت الاسلام عمادی برای حاضران در سالن قرائت شد و در ادامه آن نیز پیام صوتی ـ تصویری آیت الله ‌العظمی جوادی آملی به سمع و نظر حاضران در این مراسم قرار گرفت. در ادامه نیز گروه تواشیح بشارت به اجرای برنامه پرداخت.

ماندگاری انقلاب اسلامی مدیون قرآن و اهل بیت(ع) است

سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمجید قریشی، معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها بخش دیگری از این مراسم بود. وی در سخنانی با اشاره به ایام حزن و اندوه ماه محرم، گفت: در این ماه ثقل اصغر خود را فدای ثقل اکبر که قرآن کریم بود کرد.
وی در ادامه با اشاره به انقلاب اسلامی ایران بعد از 1400 سال اولین انقلابی بود که با نام خداوند و اهل بیت(ع) آغاز شد، افزود: کسانی که با تاریخ ایران اسلامی آشنا هستند می‌دانند انقلاب ایران تنها انقلابی است که با اهل بیت(ع) در جهان شناخته شده است و رمز ماندگاری این انقلاب که بعد از 35 سال هنوز هم ایستاده است چیزی جز دو ثقل اصغر و اکبر یعنی اهل بیت(ع) و قرآن کریم نیست.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها تصریح کرد: هفته گذشته یکی از نشریات رژیم آل سعود در عربستان مطلبی را منتشر کرد که طعنه‌ای به سران این رژیم بود و در آن اذعان شده بود که ایران اسلامی آرمان‌ها و اهداف خود را حتی به آن سوی مدیترانه هم گسترش داده است اما سران عربستان به دنبال ساختن قصر در قلب اروپا هستند. این یعنی دشمنان نیز به توانمندی ایران اسلامی ایمان آورده‌اند و این توانمندی در سایه قرآن و اهل بیت(ع) به دست آمده است.
حجت‌الاسلام قریشی در ادامه خطاب به حاضران در بیست و نهمین جشنواره ملی قران و عترت دانشجویان کشور اظهار کرد: این قرآن که در دستان شماست و گرد آن جمع شده‌اید رمز ماندگاری نظام جمهوری اسلامی است. هر جا به قرآن عمل شده است شاهد پیشرفت بوده‌ایم و هر جا از آن فاصله گرفته‌ایم عقب‌گرد داشته‌ایم. اگر حرکت ما رو به جلو است و همین امر هم دشمنان را به حالت استیصال در آورده است به این خاطر است که ما قرآن داریم ولی آنها قرآن ندارند.
وی با بیان اینکه اسلام حرف‌های نویی برای ملل مختلف داشته است، بیان کرد: همین حرف جدید و تازه‌ای که اسلام برای ملت‌ها دارد باعث شده است مردم در نقاط مختلف دنیا گرایشات فراوانی به آن داشته باشند. اسلام برای مردم دنیا، زیست جدید را ارائه کرده است.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها گفت: اگر می‌خواهیم دانشگاه‌ها را متحول کنیم باید انسان را وارد علوم انسانی کنیم، باید برای انسان تعریف کنیم که به گونه‌ای برای خود برنامه‌ریزی کند که زندگی در دنیا و آخرت را مد نظر داشته باشند. سخنان قرآن بشریت را به هیجان آورده است.

دلبستگی انسان به دنیا مانع از توحیدی‌شدن نگاه است
حجت‌الاسلام قریشی در ادامه سخنان خود به بحث توحیدی شدن نگاه انسان‌ها اشاره و بیان کرد: زمانی که نگاه انسان به همه امور توحیدی شود، انسان دیگر هیچ چیز را برای خود نخواهد خواست و این درس قرآن کریم است و معنای قرآنی شدن نیز همین است، اینکه انسان به این نگاه توحیدی نرسیده است تنها یک دلیل دارد و آن هم این است که انسان در این دوران به دنیا دل بسته است.
وی در پایان تأکید کرد: دانشگاه‌ها باید این پیام را که گمشده انسان‌ها خداوند است به گوش جهانیان برسانند و راه او را پیدا کنند تا تمام مشکلات دنیوی و اخروی آنها برطرف شود، فعالیت‌های شما حاضران در این مسابقات پیام‌آور این سخن است که با قرآن زندگی کردن برای انسان حیات و آبرو را به دنبال دارد.

رونمایی از تمبر یادبود مسابقات
در ادامه این مراسم نیز تمبر یادبود بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور با حضور جعی از مسئولان استان اصفهان رونمایی شد و پایان‌بخش این مراسم نیز مداحی یکی از مداحان اهل بیت عصمت و طهارت بود.

مراسم اختتامیه بیست‌و‌نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور صبح روز جمعه 23 آبان ماه با حضور ابوالفضل فراهانی، رئیس دانشگاه پیام نور، لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، نمایندگان استان اصفهان و جمعی از معاونان دانشگاه پیام نور در مؤسسه قرآنی اهل البیت اصفهان برگزار شد.

تلاوت نفر اول رشته قرائت
در ابتدای این مراسم وحید خزایی، نفر اول رشته قرائت تحقیق این دوره از مسابقات به تلاوت آیاتی از سوره مبارکه «کهف» و سوره مبارکه «شمس» را تلاوت کرد و پس از آن نیز سرود ملی کشورمان در سالن محل برگزاری این مراسم طنین انداز شد.

%da%af%d8%b2%d8%a7%d8%b1%d8%b4-%d8%a7%db%8c%da%a9%d9%86%d8%a7-%d8%a7%d8%b2-%d8%a2%d8%a6%db%8c%d9%86-%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d8%aa%d8%a7%d9%85%db%8c%d9%87-%d8%ac%d8%b4%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d9%85%d9%84%db%8c-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86-%d9%88-%d8%b9%d8%aa%d8%b1%d8%aa-%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b4%d8%ac%d9%88%db%8c%d8%a7%d9%86

ارائه گزارشی از روند برگزاری توسط دبیر جشنواره
فاطمه رضایی، دبیر بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور اولین سخنرانی این مراسم بود که به ارائه گزارشی از روند برگزاری این جشنواره پرداخت، وی سخنان خود را با سخن رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد انس یافتن مردم با قرآن کریم آغاز کرد و در ادامه افزود: مسابقات قرآن و عترت دانشجویان کشور از مهم ترین، مؤثرترین و اصلی‌ترین فعالیت‌های قرآن و عترت در سطح دانشگاه‌ها است که هر ساله برگزار می‌شود.
رضایی تصریح کرد: پس از آنکه در نیمه دوم سال 1392 دانشگاه پیام نور به عنوان میزبان بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان مشخص شد، تلاش تمام مسئولان دانشگاه و خصوصاً ریاست و معاونت فرهنگی این دانشگاه تلاش مجدانه خود را برای برگزاری جشنواره‌ای با شکوه و درخور آغاز کرد.
مدیرکل فرهنگی دانشگاه پیام نور اظهار کرد: با بررسی‌های لازم میزبانی این دوره به استان اصفهان واگذار و پس از کمیته مسابقات آئین‌نامه جشنواره توسط دانشگاه پیام نور تدوین و در مرکز اصفهان تکمیل شد و در اختیار دانشگاه‌ها قرار گرفت.
وی در ادامه بیان کرد: در سالی که مزین به سال اقتصاد و فرهنگ است، دانشگاه پیام نور افتخار دارد در بیست و پنجمین سال تلاش و بالندگی دانشگاه در راستای توسعه فرهنگ قرآنی دانشجویان کشور و ایجاد سبک زندگی قرآنی دانشجویی با ایجاد فضایی رقابتی، سالم، پویا، تخصصی و متفاوت نسبت به سال‌های گذشته تحولی نوین در برنامه ریزی، نظارت و اجرای مسابقات قرآن انجام دهد.
رضایی در ادامه به برشمردن برخی از این تحولات پرداخت و افزود: تدوین آیین‌نامه جامع و جدید و متناسب با نظام توسعه فرهنگ قرآنی دانشجویان، استفاده حداکثری از فضای مجازی با قابلیت‌های متناسب با فضای جشنواره، طراحی لگوی ویژه و خاص جشنواره و انتخاب و گزینش داوران طراز اول کشور و ایجاد فضای یکسان و مشترک در بین متسابقان از جمله مهم ترین این تحولات است.

%da%af%d8%b2%d8%a7%d8%b1%d8%b4-%d8%a7%db%8c%da%a9%d9%86%d8%a7-%d8%a7%d8%b2-%d8%a2%d8%a6%db%8c%d9%86-%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d8%aa%d8%a7%d9%85%db%8c%d9%87-%d8%ac%d8%b4%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d9%85%d9%84%db%8c-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86-%d9%88-%d8%b9%d8%aa%d8%b1%d8%aa-%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b4%d8%ac%d9%88%db%8c%d8%a7%d9%86

قدردانی دبیراجرایی جشنواره از نهادهای همکار
در ادامه این مراسم مهدی یوسفی، رئیس دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان در سخنان کوتاهی به خیر مقدم به حاضران در این مراسم پرداخت و گفت: اگر می بینیم این دوره از مسابقات در نهایت امنیت و نظم برگزار شد حاصل تلاش و زحمات شبانه‌روزی عده کثیری از نهادها و دستگاه‌هاست که جا دارد از آنها تقدیر ویژه به عمل بیاید.
وی در ادامه افزود: از دانشجویان قرآنی که جزء برترین‌های امت اسلامی هستند و این را براساس گفته پیامبر(ص)، که فرمودند «حاملان قرآن اشرف امت من هستند»، می‌گویم تشکر می‌کنم و ما افتخار این را داریم که گامی هرچند کوچک برای آنها در این مسابقات برداشته‌ایم.

قدردانی علما و مسئولان استان اصفهان از جشنواره
سومین سخنران این مراسم که کریم نجفی برزگر، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پیام نور بود، وی نیز در سخنان کوتاهی با تشکر از حمایت‌های ویژه رئیس دانشگاه پیام نور از این جشنواره، گفت: در دیدارهایی که قبل و در زمان برگزاری مسابقات با علمای استان اصفهان صورت گرفته همه آنها قدردان برگزاری چنین جشنواره‌ای بودند.
در ادامه این مراسم گروه همخوانی و مدیحه سرایی بشارت به اجرای برنامه پرداختند که مورد توجه حاضران در این مراسم قرار گرفت و پس از آن نیز ابوالفضل فراهانی، رئیس دانشگاه پیام نور کشور به بیان سخنانی درمورد اهمیت پرداختن به قرآن در دانشگاه‌ها پرداخت.
وی گفت: جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور بزرگترین رویداد قرآنی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در سطح کشور است و البته یکی از مظاهر گرامی داشتن قرآن نیز برگزاری چنین جشنواره هایی است.

دانشگاه پیام نور محدودیتی در حمایت از فعالیت های قرآنی ندارد
رئیس بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور افزود: در سالی که به نام اقتصاد و فرهنگ توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده است جشنواره قرآن دانشجویان از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار خواهد شد؛ چرا که یکی از اولویت‌های مهم فرهنگی در دانشگاه‌ها فعالیت‌های قرآنی است.
فراهانی در ادامه، قرآن را سرچشمه‌ای عنوان کرد که توان سیراب کردن همگان را دارد، تصریح کرد: دانشجویان به عنوان آینده‌سازان مملکت و پیشگامان جنبش‌های مختلف در جامعه نیازمند رسیدن به این سرچشمه هستند و باید در این راه از دانش و ابزار لازم و کافی برخوردار باشند که قرآن کریم این ابزار و دانش لازم را در خود پنهان دارد.
رئیس دانشگاه پیام نور کشور با بیان اینکه باید تلاش کرد تا قرآن را مهجور نکنیم، گفت: قرآن و عترت دو حلقه به هم پیوسته هستند که ترک یکی به مثابه ترک هر دو آنها است؛ قرآن عصاره نبوت و تداوم‌بخش رسالت است و این دو رکن در کنار هم باید محور تمام فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها قرار گیرد و جشنوار‌ه‌ ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور نمونه ای برای این کار است که به صورت عملیاتی در آمده است.
رئیس بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در ادامه با اشاره به یکی از سخنان امام علی (ع) که فرموده اند، قرآن نور است و تاریکی در آن راه ندارد، گفت: باید تمام خواسته‌های خود را از قرآن بخواهیم و این دستور ائمه (ع) است.
وی در ادامه با بیان اینکه جمع نخبگان دانشگاهی عجین شده با قرآن و عترت بهترین محفلی است که می تواند دانش و قرآن را هماهنگ سازد، اظهار کرد: برگزاری جشنوره قرآن و عترت دانشجویان کشور فرصت مناسبی برای چشیدن حلاوت آیات قرآن است.
فراهانی همچنین با بیان اینکه انس با قرآن و برپایی فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه پیام نور از باسابقه ترین فعالیت های دینی و ارزشی است، گفت: اجرای فعالیت‌های قرآنی همزاد دانشگاه پیام نور است و پیام نور افتخار دارد به یمن 25 سالگی خود و با چشم‌اندازی مناسب میزبان این مسابقات باشکوه بوده است. 
رئیس دانشگاه پیام نور کشور تصریح کرد: دانشگاه پیام نور با وجود محدودیت‌های بسیار زیادی که از لحاظ بوده‌ای داشته است، اما در بحث قرآن و عترت و فعالیت‌های قرآنی هیچ محدودیتی نداریم. دانشگاه پیام نور با دارا بودن بیشترین جمعیت دانشجویی در بین دانشگاه‌ها و مؤسسات دولتی بالاترین سطح حمایتی خود را در دولت تدبیر و امید برای توسعه  قرآن اعلام می‌دارد.
وی در پایان از تمام افراد و دستگاه‌هایی که در ادوار گذشته میزبان این جشنواره بوده‌اند قدردانی کرد و گفت: از دستگاه‌هایی همچون نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها، وزارت علوم، علمای استان اصفهان و اصحاب رسانه مراتب تقدیر خود را اعلام نمایم.

%da%af%d8%b2%d8%a7%d8%b1%d8%b4-%d8%a7%db%8c%da%a9%d9%86%d8%a7-%d8%a7%d8%b2-%d8%a2%d8%a6%db%8c%d9%86-%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d8%aa%d8%a7%d9%85%db%8c%d9%87-%d8%ac%d8%b4%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d9%85%d9%84%db%8c-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86-%d9%88-%d8%b9%d8%aa%d8%b1%d8%aa-%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b4%d8%ac%d9%88%db%8c%d8%a7%d9%86

دانشگاه‌ها برای ورود به فعالیت های میان رشته ای در حوزه قرآن برنامه داشته باشند
چهارمین و آخرین سخنران این مراسم نیز لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی بود، وی در سخنانی با تشکر ویژه از مسئولان دانشگاه پیام نور به خاطر برپایی مناسب جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور، به ایام برگزاری عزاداری های ماه محرم اشاره کرد و گفت: جا دارد یادی از سرهای بر نیزه ای داشته باشیم که این روزها منزل به منزل رفتند و نیز یادی داشته باشیم از بانویی که پیام آور این واقعه بود.
وی افزود: رأس امام حسین(ع) بر روی نیزه هم قرآن تلاوت می کرد تا بگوید قیام برای قرآن بوده است و قرآن و عترت هیچ گاه از هم جدا نیستند. اگر می خواهیم به پیام عاشورا عمل کنیم باید در دو حوزه قرآن و عترت بینش و توانایی خود را بالا برده، استعدادها را شکوفا کنیم و تلاش کنیم تا زیبایی های قرآن را به دنیا معرفی کنیم.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مه ما وظیفه داریم تا آنچه از قرآن و عترت دریافت کرده ایم به دیگران معرفی کنیم، تصریح کرد:  امروز اگر مقام معظم رهبری از سبک زندگی قرآنی می گویند، سبک‌های زندگی اصلاح نخواهد شد مگر  اینکه به دو بال قرآن و عترت مسلح شویم و این کار نیز صورت نمی‌گیرد مگر قشر پیشرو و بصیرت بخش جامعه به این دانش مزین شوند.
افتخاری اظهار کرد: قشر دانشگاهی معمولاً در هر زمینه ای پیشرو هستند و به خاطر آزادی‌ای که دارند توانسته‌اند موفق باشند، اگر این قشر از قرآن و عترت درس نگیرند نمی توانند راه خود را به خوبی بیایند.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در مراسم اختتامیه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور با اشاره به اینکه باید از فعالیت های قرآنی به خوبی حمایت شود به میزبانی مناسب دانشگاه پیام نور از این جشنواره قرآنی اشاره کرد و گفت: برگزاری چنین جشنواره‌ای با محدودیت‌های بودجه ای که وجود دارد جای قدردانی دارد.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی افزود: هفته گذشته اولویت‌های آموزش عمومی قرآن کریم در شورای توسعه مورد بررسی قرار گرفت، دانشگاه‌ها باید در این عرصه کم کاری‌های صورت گرفته در آموزش و پرورش را جبران کنند و گام های اساسی در این زمینه بردارند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: گام اساسی که دانشگاه‌ها در زمینه فعالیت‌های قرآنی بردارند این است که بعد از تلاوت و حفظ قرآن کریم برنامه‌ریزی  را برای مباحث میان رشته ای قرآن کریم داشته باشند. اگر سرفصل کتب ما قرآن محور شود به بسیاری از دانش‌های ناشناخته دست خواهیم یافت. این برکات حاصل نمی شود مگر اینکه تقواپیشه کنیم و ایمان داشته باشیم به این کتاب و در کنار این به آموخته‌های آن نیز عمل کنیم.
وی در پایان به حمایت های مجلس از فعالیت‌های قرآن اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه‌هایی که در مجلس پیگیر آن هستیم بحث پیش از نهادها و دستگاه‌های قرآنی است که تا کنون از برخی دستگاه ها این پایش صورت گرفته است و هفته آینده نیز فعالیت های قرآنی وزارت بهداشت مورد پایش قرار خواهد گرفت.
اجرای گروه سرود نوجوانان یکی دیگر از برنامه های این مراسم نسبتاً طولانی بود. اجرای این گروه که با موضوع عاشورا بود، به حدی حاضران در سالن را تحت تأثیر قرار داد، که از طرف دانشگاه پیام نور به هر کدام مبلغ یکصد هزار تومان و از طرف وزارت علوم و نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها نیز هر کدام 50 هزار تومان اهدا شد.

%da%af%d8%b2%d8%a7%d8%b1%d8%b4-%d8%a7%db%8c%da%a9%d9%86%d8%a7-%d8%a7%d8%b2-%d8%a2%d8%a6%db%8c%d9%86-%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d8%aa%d8%a7%d9%85%db%8c%d9%87-%d8%ac%d8%b4%d9%86%d9%88%d8%a7%d8%b1%d9%87-%d9%85%d9%84%db%8c-%d9%82%d8%b1%d8%a2%d9%86-%d9%88-%d8%b9%d8%aa%d8%b1%d8%aa-%d8%af%d8%a7%d9%86%d8%b4%d8%ac%d9%88%db%8c%d8%a7%d9%86

بیانیه هیئت داوران
در ادامه این مراسم بیانیه هیئت داوران بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور توسط مجری این مراسم قرائت شد، در بخشی از این بیانیه از نوآوری‌های صورت گرفته در این دوره از مسابقات و نیز میزبانی مناسب دانشگاه پیام نور قدردانی شده است.

اهدای نشان خادم قرآنی به یک خانواده شهید
قبل از تجلیل از نفرات برتر این دوره از جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور از خانواده شهید حجت الاسلام والمسلمین حسن بهشتی‌نژاد به عنوان خادم قرآن پژوه تجلیل به عمل آمد. شهید حجت الاسلام بهشتی نژاد در سال 1322 در اصفهان متولد شد و پس از فرا گرفتن دروس ابتدایی به قم رفت و از علمای آنجا استفاده برد، وی بعدها به نمایندگی اصفهان در مجلس شورای اسلامی هم رسید و در سال 1360 در منزل و پس از یک حمله تروریستی به شهادت رسید.

تجلیل از 150 برگزیده رشته های مختلف
بخش پایانی این مراسم تجلیل از برگزیدگان بخش های شفاهی، کتبی، ادبی، پژوهشی وفناوری بود. تجلیل شده‌های این مراسم نزدیک به 150 نفر بودند.

 

اسامی برگزیدگان

 

   « اسامی برگزیدگان رشته قرائت تحقیق برادران»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
وحید خزایی علمی ـ کاربردی اول
سعید پرویزی پیام نور دوم
حامد علیزاده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سوم

   « اسامی برگزیدگان رشته قرائت ترتیل برادران»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
مجتبی قدبیگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اول
احسان محمدی فنی و حرفه ای دوم
بهنام رحمانی پیام نور سوم

    « اسامی برگزیدگان رشته حفظ کل برادران»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
محمدجواد محمدی مجد پیام نور اول
فرهاد رشوندی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دوم
موسی معتمدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سوم

   « اسامی برگزیدگان رشته حفظ 20 جزء قرآن کریم»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
رضا نژادتبریزی وزارت علوم تحقیقات و فناوری اول
حسین ابیضی مقدم فرهنگیان دوم
سجاد قراباغی وزارت علوم تحقیقات و فناوری سوم

   « اسامی برگزیدگان رشته حفظ 10 جزء قرآن کریم»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
احسان شعبانی وزارت علوم تحقیقات و فناوری اول
احمد پیریایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دوم
سیدمهدی بنی هاشمی آزاد اسلامی سوم

  « اسامی برگزیدگان رشته حفظ 5 جزء قرآن کریم»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
ناصر پورعباس وزارت علوم تحقیقات و فناوری اول
محمدرضا عباسیان آزاد اسلامی دوم
محمد قربی وزارت علوم تحقیقات و فناوری سوم

         « اسامی برگزیدگان رشته اذان و اذکار نماز»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
محمدعلی عنبری جامع علمی کاربردی اول
هادی قنواتی‌زاده پیام نور دوم
سعید دایی‌چین جامع علمی کاربردی سوم

             « اسامی برگزیدگان رشته دعاخوانی»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
محمد قربانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اول
احمد زینلی جامع علمی کاربردی دوم
اسماعیل شیرازی باصیری جامع علمی کاربردی سوم

           « اسامی برگزیدگان رشته سخنوری»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
احسان دادگستر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اول
عبدالله شمس‌آبادی فرهنگیان دوم
علی ملکی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سوم

          « اسامی برگزیدگان رشته مداحی»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
محمداسماعیل خورشیدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اول
سیدحمید تاجزاده‌قمی جامع علمی ـ کاربردی دوم
حسین عبدلی علوم، تحقیقات و فناوری سوم

   « اسامی برگزیدگان رشته قرائت تحقیق بخش بانوان»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
عادله شیخی‌مهرآبادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اول
فاطمه محتشمی فرهنگیان دوم
ثمین کرم آزاد اسلامی سوم

   « اسامی برگزیدگان رشته قرائت ترتیل بخش بانوان»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
ثنا منبوهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اول
فهیمه گلپایگانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دوم
فرشته یعقوبی‌فر پیام نور سوم

 « اسامی برگزیدگان رشته حفظ کل بخش بانوان»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
مریم شفیعی پیام نور اول
زهرا قربانی پیام نور دوم
مریم جان‌نثاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری سوم

« اسامی برگزیدگان رشته حفظ 20 جزء قرآن کریم بخش بانوان»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
عطیه تبیانیان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اول
زینب میرزایی آزاد اسلامی دوم
فاطمه مفیدی پیام نور سوم

« اسامی برگزیدگان رشته حفظ 10 جزء قرآن کریم بخش بانوان»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
مهین صاحب دیوانی پیام نور اول
فائزه سادات قریشی نسب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دوم
نرگس خوشبخت وزارت علوم تحقیقات و فناوری سوم

« اسامی برگزیدگان رشته حفظ 5 جزء قرآن کریم بخش بانوان»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
فاطمه اصغرزاده پیام نور اول
فاطمه اسلامی آزاد اسلامی دوم
شیما مؤمنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سوم

         « اسامی برگزیدگان رشته مداحی بخش بانوان»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
زهرا پارساراد جامع علمی ـ کاربردی اول
سمیرا شجاعی پیام نور دوم
فاطمه نیک‌فر پیام نور سوم

  « اسامی برگزیدگان رشته دعاخوانی بخش بانوان»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
مریم غلامی جامع علمی ـ کاربردی اول
فرشته بابایی پیام نور دوم
اعظم‌السادات بنی‌فاطمی جامع علمی ـ کاربردی سوم

« اسامی برگزیدگان رشته سخنوری بخش بانوان»

نام و نام خانوادگی دانشگاه رتبه
سیده‌زهرا علوی اشکفتکی فرهنگیان اول
فریبا خانی‌پور وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دوم
سمیه نظری وزارت علوم تحقیقات و فناوری سوم

ارتباط با ما

آدرس: تهران -خيابان انقلاب -خيابان قدس
خيابان بزرگمهر - پلاک 85

تلفن : 66402882-66970775
پست الکترونيک: isqa.ir@gmail.com