» » » » بيست وچهارمين جشنواره ملّي قرآن دانشجويان ايران


24 فروردین 1395
بيست وچهارمين جشنواره ملّي قرآن دانشجويان ايران

زمان :18 لغايت 20 مهر ماه سال 1388
مکان :مشهد مقدس -دانشگاه علوم پزشکي مشهد

گزارش اجمالی

افتتاحیه

آيين افتتاحيه بيست و چهارمين جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران صبح روز، شنبه 18 مهرماه، با حضور  دکتر محمود صلاحی، استاندار خراسان رضوی، لاله افتخاری، رئيس فراكسيون قرآن و عترت مجلس، محمدباقر خرمشاد، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، حجت الاسلام و المسلمين حميد محمدی، دبير شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور، سعيد پورعلی و عبدالحميد احمدی، معاونان فرهنگی و آموزشی جهاد دانشگاهی، سيدعلی اكبر شمسيان، رئيس جهاد دانشگاهی مشهد، شهردار مشهد، هيئت داوران و مستابقان در تالار رازی دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی مشهد برگزار شد.

تلاوت آيات پايانی سوره مباركه «كهف» توسط «محمدحسن موحدی نيا»، نفر اول دوره گذشته جشنواره و نفر اول دومين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن دانشجويان مسلمان آغازگر اين مراسم بود.

در ادامه عباس سليمی، رئيس هيئت داوران و مجری برنامه افتتاحيه از «سيدعلی اكبر شمسيان»، رئيس جهاد دانشگاهی واحد مشهد برای عرض خيرمقدم به ميهمانان و حضار دعوت كرد كه وی نيز خطابه خود را با قرائت آيه 164 سوره «آل عمران» آغاز كرد.

«لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِّنْ أَنفُسِهِمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَكِّيهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِن كَانُواْ مِن قَبْلُ لَفِی ضَلالٍ مُّبِينٍ»

وی با اشاره به برگزاری بيست و چهارمين جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران در كنار مرقد مطهر امام رضا(ع)، تأكيد كرد: پيام اين جشنواره براساس آموزه‌های قرآنی اين است كه علاوه بر آموختن قرآن، بايد از قرآن آموخت.

شمسيان تصريح كرد: از برنامه ريزان مسابقات قرآن دانشجويان انتظار می رود كه متناسب با پيچيدگی‌های زمان، به دقايقی چنين مهم و بزرگ بيش از هميشه توجه نشان دهند و مبادا كه برگزاری اين مسابقات نيز برای برخی از ما همچون ابزاری برای نيل به آن‌گونه مطامع باشد؛ كه از اين انگيزه به خدا پناه می‌بريم. بلكه اميد است كه اين مسابقات را فرصتی بيابيم، برای تقويت انگيزه‌های خود در نيل به همه آرمان‌های والای الهی كه فلسفه بعثت انبيا و نزول كتاب الهی بوده است. پخش كليپی از روند برگزاری جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران در سال‌های گذشته، بخش بعدی مراسم را به خود اختصاص داد.

سپس محمود صلاحی، استاندار خراسان رضوی در سخنانی كه بيشتر با محوريت لزوم بصيرت قرآنی بود، با تأكيد بر اهميت فهم و درك قرآن گفت: بصيرت قرآنی می‌تواند هر جامعه‌ای را نجات دهد و امواج فتنه را از بين ببرد.

صلاحی همچنين از حجم گسترده فعاليت‌های قرآنی در كشور كه به بركت نظام جمهوری اسلامی در حال انجام است، گفت و متذكر شد كه بايد اعتراف كرد تا رسيدن به وضع آرمانی و آن‌چه كه شايسته و در شأن اين كتاب و نظام جمهوری اسلامی است، فاصله معناداری داريم.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به تأثير بصيرت بر شناخت حق و باطل گفت: در زمان پيامبر اسلام(ص)، كفار تابلوداری همچون ابوجهل، انتخاب را برای مسلمانان آسان می‌كردند، ولی در زمان بعد از آن، حضرت علی(ع) می‌فرمايد كه من با قرآن‌خوان‌ها و نماز شب خوان‌هايی روبرو هستم كه صدای آن‌ها دل هر كسی را می‌لرزاند، ولی از بصيرت بی‌بهره‌اند.

«محمدباقر خرمشاد» معاون فرهنگی ـ دانشجويی وزير علوم، تحقيقات و فن‌آوری، سخنران ديگر آيين افتتاحيه بود، كه در سخنان خود با اشاره به اين كه معرفت‌زدايی آفت مدرنيته بود، ادامه داد: كوچكترين ثمرات تفكر در قرآن كريم تبلور انقلاب اسلامی ايران بود و حضرت امام خمينی(ره) بهترين دردشناس بود كه با نگاهی درمانگر به قرآن نظر می‌انداخت.

خرمشاد تصريح كرد: اگر اين نگاه حداكثری و درمانگر به قرآن توسط دانشگاه‌ها محقق شود، آن گاه دانشگاه‌ها طلايه‌دار اين خيزش خواهند بود. آنچه كه در جهاد دانشگاهی، ستاد برپايی جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران و نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها رخ داده، قابل توجه است، اما با آن نگاه حداكثری هنوز فاصله داريم.

معاون فرهنگی ـ دانشجويی وزير علوم، تحقيقات و فن‌آوری ادامه داد: بشريت با توجه به خلقتی كه دارد به طور دائم به دنبال جستجو برای رفع دردهايش است، انسان دردهای معنوی نيز در كنار مشكلات مادی خود دارد و در عصر جديد انسان بريده و فراری از خدا تلاش كرد با ايسم های مختلف دردهای خود را درمان كند و آنگاه خود را بی نياز از مبدأ اصلی دانست و در توهم بی نيازی تلاش كرد خود را از خدا جدا كند.

حجت‌الاسلام و المسلمين حميد محمدی، دبير شورای تخصصی توسعه فرهنگ قرآنی نيز در بخش پايانی مراسم، با اشاره به اين كه وجود كتبی قرآن در قالب قرائت و يا حفظ آيات الهی توسط دانشجويان در اين جشنواره ارائه می‌شود، گفت: برپايی جشنواره ملی قرآن دانشجويان نمونه كاملی از تقسيم كار در كشور است.

وی تأكيد كرد: تداخل مأموريت‌های دستگاه‌ها و سازمان‌های قرآنی و نبود نيروهای متخصص و كار آمد در سطح كشور، همچنين نبود هماهنگی و حمايت ساير نهادها و وزارتخانه‌ها از فعاليت‌های قرآنی، ضرورت تهيه منشور توسعه فرهنگ قرآنی را ايجاد كرد.

وی افزود: آن چه عاملی شد تا منشور توسعه فرهنگ قرآنی شكل بگيرد، وجود نقاط مثبت و منفی فرصت‌ها و تهديدها در فعاليت‌های قرآنی كشور بود. آمار بالای برپايی كلاس‌های آموزشی، انجام پژوهش‌ها و حضور گسترده بانوان در فعاليت‌های قرآنی از نقاط مثبت در بخش آموزش و ترويج قرآن كريم در كشور است.

پايان سخنان محمدی در افتتاحيه، آغازی بر شروع رسمی مسابقات بود که بدانها اشاره خواهد شد.

 مسابقات :

رقابت‌های قرآنی بانوان جشنواره ملی قرآنی دانشجويان ايران صبح روز، 18 مهرماه، پس از برپايی آئين افتتاميه بيست و چهارمين جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران در رشته‌های قرائت تحقيق و ترتيل و حفظ قرآن كريم آغاز شد.

پس از برپايی مراسم افتتاحيه بيست و چهارمين جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران كه صبح روز، 18 مهر ماه، در تالار رازی دانشكده بهداشت برگزار شد، متسابقان برای انجام رقابت قرآنی آماده شدند و به محل‌های در نظر گرفته شده برای برپايی مسابقات اعزام شدند.

مسابقات خواهران :

رشته تحقيق و ترتيل قرآن كريم بانوان دانشجو در تالار فردوسی مجتمع شريعتی جهاد دانشگاهی با حضور جمعی از دانشجويان به عنوان مستمع قرائت بانوان و تعدادی از بانوان داور قرآنی برگزار شد و بخش دوم رقابت‌ها بعد از ظهر همان روز از ساعت 14:30  تا ساعت 18 برگزار گردید

قضاوت اين مسابقه به عهده راضيه جمالی در رشته لحن، پریسا مجرد در رشته صوت، معصومه عباسی‌نظری در رشته تجويد و نسرين نافذكلام در رشته وقف و ابتدا است.

در رشته حفظ قرآن كريم نيز با حضور زهرا صريحی‌نژاد، فاطمه يگانگی، شيما چنگی، و آزاده عقيقی، همچنين با نظارت مريم سعيدی در سالن همایشهای هتل فردوسی  برگزار شد و بخش دوم رقابت‌ها بعد از ظهر همان روز از ساعت 14:30  تا ساعت 18 برگزار گردید .

و ادامه مسابقات  تحقیق و ترتیل و حفظ کل و 5 جزء و 10 جزء و 20 جزء از ساعت 8 صبح روز 19 مهرماه تا زمان اقامه نماز ظهر همان روزادامه داشت  و در نهایت رشته های حفظ کل و تحقیق به مرحله فینال راه پیدا کردند . مرحله فینال این مسابقات بعد از ظهر روز 19 مهرماه ساعت 18 در تالار های مربوطه برگزار گردید.

اسامی راه يافتگان به فينال بخش قرائت تحقيق خواهران عبارت است از: رضوان جلالی فر، الهام سلطانی نژاد، مرضيه فيروززاده، الهام معزی، سميه رحمانی و اسامی راه يافتگان به فينال بخش حفظ كل خواهران، به اين شرح است: سما بابايی، الهام منگلی، عاطفه رفيع منزلت، زينب شمسی، زهره حيدری، زهرا كسرائی، حميده ايرانمنش.

مسابقات برادران :

با پايان يافتن مراسم افتتاحيه در سالن رازی دانشكده علوم پزشكی دانشگاه مشهد، مسابقات قرائت، ترتيل و حفظ كل قرآن بخش آقايان با حضور نزديك به 80 متسابق در اين سالن برگزار گردید

بخش حفظ 5، 10 و 20 جزء، مربوط به آقايان نيز با حضور نزديك به 100 متسابق در تالار دانشگاه امام رضا(ع) برگزار شد.

و ادامه مسابقات  تحقیق و ترتیل و حفظ کل و 5 جزء و 10 جزء و 20 جزء از ساعت 8 صبح روز 19 مهرماه تا زمان اقامه نماز ظهر همان روزادامه داشت  و در نهایت رشته های حفظ کل و تحقیق به مرحله فینال راه پیدا کردند . مرحله فینال این مسابقات بعد از ظهر روز 19 مهرماه ساعت 18 در تالار های مربوطه برگزار گردید.

هيئت داوران 6 نفر را شامل «شجاع زويدات»، «هاشم سلطان نژاد»، «محمد خطيبی»، «ابوذر كرمی»، «محمدمهدی سليمانی پور» و «علی رضازاده جويباری» به عنوان نفرات راه يافته به فينال حفظ كل برادران معرفی كردند.

همچنين هيئت داوران از بين مستابقان رشته قرائت تحقيق برادران، نه نفر به اسامی «سيدمحمد كرمانی»، «قاسم مقدمی»، «وحيد وكيلی»، «سعيد پرويزی»، «حامد ولی زاده»، «اصغر شعاعی»، «بهرام بهرامی»، «سيدمحمد موسوی» و «محمدحسين ابراهيمی» را به عنوان نفرات حاضر در فينال معرفی کردند.

مسابقات ترجمه و تفسیر:

این مسابقات با حضور 50 نفر از متسابقان  خواهر و برادر صبح روز 19 مهرماه در تالار فردوسی مجتمع شریعتی برگزار گردید.

نفرات برتر بیست و چهارمین جشنواره ملی قرآن دانشجویان ایران

برادران (حفظ 5جزء)

رتبه

نام و نام خانوادگی

دانشگاه

اول

جاسم شمیری

آزاد اسلامی واحد اهواز

دوم

مجتبی خیری

شهید باهنر کرمان

سوم

محمد صادق قاسمی

دانشگاه علوم پزشکی جهرم

برادران (حفظ 10 جزء)

رتبه

نام و نام خانوادگی

دانشگاه

اول

حامد محمد مرادی

قم

دوم

سجاد رحیمی

علوم و معارف قرآن مشهد

سوم

مسعود کریمی

تربیت معلم

برادران (حفظ 20جزء)

رتبه

نام و نام خانوادگی

دانشگاه

اول

علی قلعه نویان

آموزش و پرورش تهران

دوم

محمد انگشبه

خلیج فارس

سوم

جواد شاهینی

آزاد اسلامی واحد علی آباد

برادران (حفظ کل)

رتبه

نام و نام خانوادگی

دانشگاه

اول

محمد خطیبی

تهران

دوم

هاشم سلطانی نژاد

شهید باهنر کرمان

سوم

علی رضا زاده جویباری

پردیس قم

برادران (تحقیق)

رتبه

نام و نام خانوادگی

دانشگاه

اول

حامد ولی زاده

علوم پزشکی ارومیه

دوم

وحید وکیلی

پیام نور آذربایجان غربی

سوم

قاسم مقدمی

آزاد اسلامی واحد اهواز

برادران (ترتیل)

رتبه

نام و نام خانوادگی

دانشگاه

اول

ابوالفضل زیبایی

آزاد اسلامی واحد رشت

دوم

شهید داوودی

آزاد اسلامی واحد آبادان

سوم

الیاس خلوصی

آزاد اسلامی واحد مشهد

خواهران(حفظ 5جزء)

رتبه

نام و نام خانوادگی

دانشگاه

اول

طاهره نایبی

علوم پزشکی قم

دوم

زینب دهباشیان

تربیت معلم سبزوار

سوم

مهسا اسدی

اصفهان

خواهران(حفظ 10 جزء)

رتبه

نام و نام خانوادگی

دانشگاه

اول

فاطمه قرایی

دانشگاه قم

دوم

الهام ولایی ها

علوم و معارف قرآن تهران

سوم

مینا احمدی

تربیت معلم آذربایجان شرقی

خواهران (حفظ 20جزء)

رتبه

نام و نام خانوادگی

دانشگاه

اول

سیده زینب موسوی ملکی

علوم پایه زنجان

دوم

زینب شعبانی

مذاهب اسلامی

سوم

مریم جان نثاری

کاشان

خواهران(حفظ کل)

رتبه

نام و نام خانوادگی

دانشگاه

اول

الهام منگلی

علامه طباطبایی

دوم

عاطفه رفیع منزلت

صنعتی اصفهان

سوم

حمیده ایرانمنش

شهید باهنر کرمان

خواهران (تحقیق)

رتبه

نام و نام خانوادگی

دانشگاه

اول

رضوان جلالی فر

پیام نور قزوین

دوم

مرضیه فیروززاده

پیام نور واحد فارس

سوم

الهام سلطانی نژاد

پیام نور کرمان

خواهران(ترتیل)

رتبه

نام و نام خانوادگی

دانشگاه

اول

محبوبه نصیری

پیام نور آذربایجان شرقی

دوم

هایده محبی

آزاد اسلامی واحد اراک

سوم

فاطمه رحمدار

شیراز

ترجمه

رتبه

نام و نام خانوادگی

دانشگاه

اول

ابوالفضل حاجی حیدری

امام صادق(ع)

دوم

محمد رضا سواد کوهی

فردوسی

سوم

قربان محمد باشام

تهران

چهارم

مصیب علی عباسی

جامع علمی کاربردی خراسان جنوبی

پنجم

صغری لک زایی

علوم و معارف قرآن کریم شیراز

تفسیر

رتبه

نام و نام خانوادگی

دانشگاه

اول

محمد محمد طاهری

علوم پزشکی مازندران

دوم

رقیه اکبرنژاد

علوم و معارف قرآن کریم خوی

سوم

مریم عمیدی مظاهری

تربیت مدرس

چهارم

حمزه سلطانیان

جامع علمی کاربردی تهران

پنجم

معصومه مویدی

قم

اختتامیه :

آيين اختتاميه بيست و چهارمين جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران از ساعت 8:30 صبح روز، 20 مهرماه، با قرائت پيام رئيس جمهور توسط استاندار خراسان رضوی و با حضور رئيس نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، رؤسای مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت های قرآنی كشور و جهاد دانشگاهی، «حسين ساری» مدير شبكه قرآن و معارف سيما، «حسن بيادی» نايب رئيس و محمدعلی نجفی عضو شورای اسلامی شهر تهران، در سالن رازی دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكی مشهد مقدس آغاز شد.

در اين مراسم بعد از تلاوت قرآن كريم توسط «حامد ولی زاده»، عيسی عليزاده، دبير جشنواره گزارشی از روند برگزاری بيست و چهارمين جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران ارائه نمود و سپس بخشی از بيانات مقام معظم رهبری درباره فعاليت های قرآنی جهاد دانشگاهی پخش گردید.

در ادامه ابتدا حميدرضا طيبی، رئيس جهاد دانشگاهی سخنرانی نمودند و سپس شركت كنندگان به قرائت نفر اول بخش ترتيل برادران گوش جان سپردند..

سخنرانی حجت الاسلام و المسلمين محمد محمديان، رئيس نهاد نمايندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و تجليل از «حسين ساری» مدير شبكه قرآن و معارف سيما و «حسن بيادی» نايب رئيس شورای اسلامی شهر تهران به عنوان دو نفر از اعضای شورای مركزی سازمان فعاليت های قرآنی كشور، بخش های بعدی مراسم اختتاميه اين جشنواره بود .پايان مراسم نيز از نفرات برتر رشته های مختلف برادران و خواهران تجليل گردید.

 


ارتباط با ما

آدرس: تهران -خيابان انقلاب -خيابان قدس
خيابان بزرگمهر - پلاک 85

تلفن : 66402882-66970775
پست الکترونيک: isqa.ir@gmail.com