» » » » بيست و سومين جشنواره ملّي قرآن دانشجويان ايران


23 فروردین 1395
بيست و سومين جشنواره ملّي قرآن دانشجويان ايران

زمان :27 لغايت 31 ارديبهشت ماه سال 1387
مکان :سيستان و بلوچستان -دانشگاه زاهدان

گزارش اجمالی

آيين افتتاحيه بيست و سومين جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران، صبح روزیکشبه، 29 ارديبهشت ماه با حضور 400 نخبه قرآنی از دانشگاه‌های سراسر كشور، در تالار فردوسی دانشگاه سيستان و بلوچستان برگزار شد. این مراسم  ساعت 8 صبح ، با حضور دكتر «طيبی» رئيس جهاد دانشگاهی، دكتر «دهمرده» استاندار سيستان و بلوچستان، دكتر «اكبری» رئيس دانشگاه سيستان و بلوچستان، مهندس «بيادی» نايب رئيس شورای اسلامی شهر تهران، دكتر« صدری» مديركل دفتر منطقه ای آيسسكو، دكتر «ساری» رئيس شبكه قرآن سيما، «خاكی» رئيس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان كشور، «رضايی‌زاده» معاون خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، «عليزده» دبير بيست و سومين جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران، هيئت داوران، مسئولان انتظامی استان، استادان دانشگاه و شركت كنندگان در اين دوره از رقابت‌های قرآنی دانشجويان ايران آغاز به‌كاركرد.

در ابتدای این مراسم «رضا محمدپور» قاری ممتاز و عضو هيئت داوران اين دوره از رقابت‌ها، آياتی از قرآن كريم را قرائت كرد كه با استقبال حاضران در سالن همراه بود.

در ادامه برنامه، استاد «عباس سليمی»، رئيس هيئت داوران بيست و سومين جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران، ضمن خير مقدم به كليه حاضران در سالن، مناجاتنامه مختصری را در مدح قرآن و رسول اكرم(ص) و نیز متن پیام حجت الاسلام والمسلمین مکارم شیرازی به شركت‌كنندگان در بيست و سومين جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران قرائت كردند . در ادامه جناب آقای صفدری رئیس جهاددانشگاهی واحد سیستان وبلوچستان به خیر مقدم وسخنرانی پرداختند.وسپس آقایان دكتر «اكبری» رئيس دانشگاه سيستان و بلوچستان و جناب آقای دکتر «حبيب الله دهمرده» استاندار سيستان و بلوچستان وجناب آقای دكتر «صدری» مديركل دفتر منطقه‌ای سازمان آيسسكو و حجت‌الاسلام و المسلمين «رئيسی» معاون اول قوه قضاييه به ایراد سخنانی پرداختند.

 

 متن بيانيه آيت‌الله «ناصر مكارم شيرازی» از مراجع تقليد، خطاب به شركت‌كنندگان در بيست و سومين جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران

قبل از هر چيز برگزاری جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران را به همه شما عزيزان مخصوصأ به جهاد دانشگاهی، دانشجويان و دانشگاهيان ايران تبريك می‌گويم. قرآن كلام نورانی خدا و دستورالعمل جاودانی سعادت بشر و حلقه اتصال تمام مسلمين جهان است. در شرايطی كه مسلمين در برابر هجوم بی رحمانه دشمنان احتياج به اتحاد و همبستگی دارند، بهترين راه اين است كه همگی گرد قرآن جمع شوند، اين همان حبل‌الله و رشته محكم الهی است كه تمام دل‌ها را به هم مربوط می‌كند و در آيه شريفه 103 سوره آل عمران به آن دعوت نموده و می‌فرمايد: «واعتصموا بحبل الله جميعأ و لا تفرقوا» اعتصام به حبل الله همان تمسك عمومی به تعليمات اين كتاب بزرگ است. اين همان نور و هدايتی است كه در آيات 15 و 16 سوره مائده به آن اشاره فرموده و می گويد: «قد جاءكم من الله نور و كتاب مبين يهدی به الله من اتبع رضوانه سبل السلام و يخرجهم من الظلمات الی النور». آری! همه در پرتو هدايت آن از ظلمات پراكندگی و اختلاف و نزاع و كشمكش رهايی می‌يابند و به سرچشمه نور كه همان برادری و اخوت اسلامی است باز می‌گردند و از هدايت‌های آن به‌سوی علم و دانش و پيشرفت و تعالی بهره می‌گيرند. آشنايی جوانان و نوجوانان به اين كتاب بزرگ آن‌ها را در برابر تهاجم فرهنگی دشمن و تلاش او برای تخريب مبانی اعتقادی و اخلاقی آنان حفظ می‌كند. اينجانب به همه جوانان عزيزی كه در اين مسابقات قرآنی شركت كرده‌اند تبريك می‌گويم. من مطمئن هستم كه شما عزيزان با آشنايی با قرآن و تعاليم هدايت بخش اسلام راه سعادت و خوشبختی را می‌پيماييد و می‌توانيد در آينده افرادی دانشمند و پيشگام و پاك و مومن و پرتلاش باشيد و به كشور خود كمك كنيد. آری آينده كشور به دست باكفايت شما ساخته می‌شود به شرط اينكه همواره در سايه هدايت‌های قرآن گام برداريد.

همه روز آياتی از قرآن را بعد از نماز صبح بخوانيد و درباره معنی آن بينديشيد و محتوای آن را در زندگی خود پياده كنيد تا لذت خوب زيستن و آرامش روح و آسودگی خاطر و پيشرفت و ترقی را بچشيد. من از خدای بزرگ برای همه شما و پدران و مادران و معلمان و اساتيد شما موفقيت و سربلندی و عزت و سلامت روح و جسم می خواهم و اميدوارم همواره در سايه قرآن از همه خطرات جسمی و روحی در امان باشيد.

والسلام عليكم و رحمةالله

برگزاری مسابقات قرائت و حفظ برادران

این مسابقات بلافاصله بعد از اتمام افتتاحیه جشنواره درتاریخ 29 اردیبهشت ماه 87 در بخش دو بخش حفظ و قرائت کار خود را آغاز نمود . در بخش حفظ متسابقین در رشته های حفظ 5 جزء ، 10 جزء ، 20 جزء و حفظ کل قرآن کریم و در بخش قرائت در رشته ای تحقیق و تریتل به رقابت پرداختند . مسابقات برادران در بخش قرائت در سالن فردوسی دانشگاه سیستان وبلوچستان و مساببقات رشته های حفظ برادران در سالن باهنر دانشکده هنر برگزار گردید. شایان ذکر است این دوره از مسابقات شامل مرحله فینال نیز بوده است که 5 نفر برتر رشته ای حفظ کل ، تحقیق و ترتیل در مرحله فینال به رقابت پرداختند .

داوران بخش اصلي بيست و سومین جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران (برادران)

رديف

نام و نام خانوادگي

رشته

1              

غلامرضا شاه میوه

لحن(قرائت)

2              

محمود لطفی نیا

صوت(قرائت)

3              

مهدی قره شیخ لو

تجوید(قرائت)

4              

کریم دولتی

وقف وابتدا(قرائت)

5              

امیر آقایی

حسن حفظ(حفظ)

6              

محمد مصطفی پور

حسن حفظ(حفظ)

7              

رضا محمد پور

لحن(حفظ)

8              

مسعود گرجی

تجوید(حفظ)

9              

مهدی عادلی

صوت(حفظ)

10           

محمد حسین فریدونی

وقف وابتدا(حفظ)

برگزاری مسابقات قرائت و حفظ خواهران

مسابقات قرائت وحفظ خواهران نيز ساعت 11 روز یکشنبه29/2/87 در دو نوبت صبح و بعدازظهر شروع گرديد. مسابقات خوهران دربخش حفظ در سالن وحدت دانشکده اقتصاد و در بخش قرائت در سالن ملاصدرا دانشکاه سیستان وبلوچستان برگزار گردید .

فینال این دوره از مسابقات بعداز ظهر نیز روز دوشنبه30 اریبهشت ماه سال 87 به کار خودپایان داد.

داوران بخش اصلي بيست و دومين جشنواره ملي قرآن دانشجويان ايران(خواهران)

رديف

نام و نام خانوادگي

رشته

1            

معصومه عباس نظری

تجوید (قرائت)

2            

مریم وفادار

تجوید (قرائت)

3            

زینب آقایی

صوت (قرائت)

4            

راضیه جمالی

لحن (قرائت)

5            

مریم سعیدی

وقف وابتدا (قرائت)

6            

زهرا صریحی نژاد

حسن حفظ (حفظ)

 

7            

نسرین جعفری

حسن حفظ (حفظ)

8            

سمیه حاجعلی

تجوید (حفظ)

9            

فاطمه عیدی پور

صوت (حفظ)

10         

شیما چنگی

لحن (حفظ)

11         

بتول ماهرخ

وقف وابتدا (حفظ)

-  مسابقه ترجمه و تفسیر

اين مسابقات  در رشته‌های ترجمه و تفسير سوره‌های مباركه «انعام، اعراف و انفال» صبح امروز دوشنبه ساعت 9:30 الی 11 با حضور 70 دانشجوی دختر و پسر به صورت مشترك در سالن امتحانات دانشكده مهندسی دانشگاه سيستان و بلوچستان برگزار ‌شد.

شركت كنندگان در اين مسابقه در رشته تفسير قرآن كريم با استفاده از منبع تفسيری آيت‌الله «مكارم شيرازی» و در رشته ترجمه با بهره‌گيری از ترجمه قرآن استاد «فولادوند» به رقابت پرداختند.

سوالات آزمون ترجمه و تفسیر شامل 50 سوال تستی و 3 سوال تشریحی بود که داوطلبان سوالات تستی را در 45 دقیقه و سوالات تشریحی را نیز در 45 دقیقه باید پاسخ می‌دادند.

مبنای محاسبه امتیازات نمره سوالات تستی و در صورت تساوی، پاسخهای تشریحی مشترکین تصحیح گردید.

مراسم اختتامیه

آيين اختتاميه بيست و سومين جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران از ساعت 8:30 صبح امروز با پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ايران و تلاوت آياتی از قرآن كريم توسط «محمدحسين موحدی» نفر اول رشته تحقيق بيست و سومين دوره جشنواره ملی قرآن دانشجويان آغاز شد. در اين مراسم، دكتر خواجه‌پيری، مشاور قرآنی وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، دكتر اكبری، رييس دانشگاه سيستان و بلوچستان، رحيم خاكی، رييس سازمان فعاليت‌های قرآنی دانشجويان، پورعلی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، حجت‌الاسلام سليمانی، امام جمعه زاهدان و فراهانی، معاون سياسی اجتماعی استانداری سيستان و بلوچستان حضور داشتند.

در ابتدای برنامه، «عيسی عليزاده» دبير بيست و سومين جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران به ارايه گزارشی درباره نحوه برپايی اين جشنواره قرآنی پرداختند و گفتند: جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران را به جرأت می توان تاثيرگذارترين حركت دينی پس از پيروزی انقلاب شكوهمند اسلامی در دانشگاه‌ها دانست.  حضور پرشور و چشمگير پيشگامان عرصه علم و دانش اين مرز و بوم در اين جريان پويا اتفاقی بس مبارك است و شايد كمتر كسی تصور می كرد جريانی كه در سال های آغازين دهه شصت و هفتاد توسط جهاد دانشگاهی شكل گرفت در سالهای بعد به مهم ترين رويه فرهنگی در دانشگاه ها تبديل شود. كمترين ثمره اين بيست و سه دوره، حضور بيش از هزاران دانشجوی متعهد و با دغدغه های مقدس است كه بسياری از آن ها در سال های بعد خود در زمره مديران فرهنگی و مجريان مهمترين برنامه های دينی و مراكز مذهبی كشور عزيزمان هستند. بيست و سومين جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران را در حالی به پايان می‌بريم كه پايان اين دوره، شروع دفتر بيست و چهارمين جشنواره با رويكرد علمی نوين خواهد بود و مرحله ملی جشنواره قرآن دانشجويان را می توان محصول و ثمره نشات گرفته از مراحل گذشته دانست و سخن گزافی نيست اگر اين مرحله را رقابت قرآنی نخبگان بناميم چراكه حضور پرشور قريب به 400 نفر از برگزيدگان دانشگاه های سراسر كشور خود بيانگر اين واقعيت است و به جرأت می توان اين جشنواره را ستادی ترين و سازمان يافته ترين حركت فرهنگی در سطح دانشگاه ها معرفی كرد. اين مرحله از جشنواره از تاريخ 29 تا 31 ارديبهشت ماه سال 87 در شهر زاهدان و به ميزبانی دانشگاه سيستان و بلوچستان برگزار شد و البته مراحل مقدماتی، سراسری و منطقه ای اين برنامه در طول سال تحصيلی 86 و 87 در دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقيقات و فن آوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه جامع علمی و كاربردی، دانشگاه پيام نور، دانشگاه آزاد اسلامی و دانشكده علوم قرآنی سازمان اوقاف و امورخيريه برگزار شد كه جا دارد از تمامی مسئولان و همكارانمان در اين مجموعه ها تشكر كنيم. كيفيت بالای فنی حاضران در اين مرحله در بسياری از رشته ها باعث شد قضاوت و انتخاب نفرات برتر پس از رقابت نزديك و تنگاتنگ متسابقين صورت پذيرد كه جا دارد از تمامی اعضای كميته داوران تقدير و تشكر كنيم، همچنين دبيرخانه جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران مراتب سپاس خود را از تمامی دانشجويان حاضر در اين مرحله كه متوليان اصلی اين برنامه به شمار می روند اعلام می كند و بر اين باور است كه در عرصه فعاليت های قرآنی پيروزی و شكست جايی ندارد و تمامی راه يافتگان به اين دوره را در زمره فاتحان طريق رستگاری و سعادت می‌داند.

ایشان با اشاره به ويژگی های اين دوره از جشنواره ملی قرآن دانشجويان، گفتند: كيفيت بالای رقابت شركت كنندگان و ارتقای سطح كيفی اين مرحله در زمره بالاترين و با كيفيت ترين مسابقات است و حضور داوران جوان، با انگيزه در كنار گروه داوری با تجربه، اجرای طرح كتابخوانی «الفت» در راستای بالا بردن محتوای علمی جشنواره، برگزاری جشنواره در زاهدان كه برای نخستين بار در طول اين بيست و سه دوره با اين رويه و در اين شهر انجام شد كه جا دارد از تمامی مسئولان و دست اندركاران اين شهر به ويژه رئيس جهاد دانشگاهی سيستان و بلوچستان، رئيس دانشگاه سيستان و بلوچستان، استاندار سيستان و بلوچستان و ديگر روسای دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی استان تشكر كرد. برپايی جشنواره ادبی ـ هنری قرآنی دانشجويان ايران كه شركت كنندگان تا پايان مردادماه سال جاری مهلت ارسال آثار خود را دارند، برگزاری دومين دوره مسابقات بين المللی قرآن دانشجويان مسلمان، برگزاری دومين دوره كتاب سال قرآنی دانشجويان ايران و برگزاری سومين دوره طرح فضاسازی سوره های قرآن كريم از جمله برنامه های قرآنی سال 87 جهاد دانشگاهی است.

در ادامه اين آيين اختتاميه «محمد محمدی» نفر نخست رشته ترتيل بيست و سومين جشنواره ملی قرآن دانشجويان ايران آياتی از قرآن كريم را قرائت كرد

اسامی برگزیده گان در بخش اصلی به همراه جوايز***   برادران   ***

-رشته حفظ كل برادران

رتبه

نام و نام خانوادگي

دانشگاه

جوائز

1

سيد مهدي حسيني

علوم پزشكي اصفهان

تنديس لوح تقدير و كمك هزينه عمره مفرده

2

شجاع زويدات

آزاد

تنديس لوح تقدير و 5 ربع سكه بهار آزادي

3

حسن كبيري

اصفهان

تنديس لوح تقدير و 4 ربع سكه بهار آزادي

رشته حفظ 20 جزء برادران

رتبه

نام و نام خانوادگي

دانشگاه

جوائز

1

حسن سليماني

الغدير زنجان

تنديس لوح تقدير و كمك هزينه عمره مفرده

2

قاسم شهري

علوم اسلامي رضوي

تنديس لوح تقدير و 5 ربع سكه بهار آزادي

3

احمد درخشنده

تهران

تنديس لوح تقدير و 4 ربع سكه بهار آزادي

رشته حفظ 10 جزء برادران

رتبه

نام و نام خانوادگي

دانشگاه

جوائز

1

سعيد آقا محمديان

شهر ري

تنديس لوح تقدير و كمك هزينه عمره مفرده

2

محمد رضايي

بين‌المللي امام خميني

تنديس لوح تقدير و 5 ربع سكه بهار آزادي

3

حسين عدنان

كاشان

تنديس لوح تقدير و 4 ربع سكه بهار آزادي

رشته حفظ 5 جزء برادران

رتبه

نام و نام خانوادگي

دانشگاه

جوائز

1

امير حسين دباغ

كاشان

تنديس لوح تقدير و كمك هزينه عمره مفرده

2

محمد جواد فلاح

اصفهان

تنديس لوح تقدير و 5 ربع سكه بهار آزادي

3

سيد روح‌اله معزي

شيراز

تنديس لوح تقدير و 4 ربع سكه بهار آزادي

رشته ترتيل برادران

رتبه

نام و نام خانوادگي

دانشگاه

جوائز

1

محمد محمدي

پيام نور

تنديس لوح تقدير و كمك هزينه عمره مفرده

2

مجتبي منصوريان فرد

اصفهان

تنديس لوح تقدير و 5 ربع سكه بهار آزادي

3

مرتضي خدابخشي‌پور

آزاد تهران

تنديس لوح تقدير و 4 ربع سكه بهار آزادي

رشته تحقيق برادران

رتبه

نام و نام خانوادگي

دانشگاه

جوائز

1

محمد حسن موحدي

امام صادق (ع)

تنديس لوح تقدير و كمك هزينه عمره مفرده

2

وحيد وكيلي

پيام نور

تنديس لوح تقدير و 5 ربع سكه بهار آزادي

3

حسن احمدي‌زاده

اصفهان

تنديس لوح تقدير و 4 ربع سكه بهار آزادي

 

برگزیدگان بخش***   خواهران   ***

رتبه

نام و نام خانوادگي

دانشگاه

جوائز

1

زهرا ژرفي يگانه

قم

تنديس لوح تقدير و كمك هزينه عمره مفرده

2

زهرا محققيان

اصفهان

تنديس لوح تقدير و 5 ربع سكه بهار آزادي

3

زهرا عابدي

تبريز

تنديس لوح تقدير و 4 ربع سكه بهار آزادي

رشته حفظ 20 جزء خواهران

رتبه

نام و نام خانوادگي

دانشگاه

جوائز

1

خديجه ايرانمنش

كرمان

تنديس لوح تقدير و كمك هزينه عمره مفرده

2

سميه مرادي

اصفهان

تنديس لوح تقدير و 5 ربع سكه بهار آزادي

3

مينا صلواتي

مازندران

تنديس لوح تقدير و 4 ربع سكه بهار آزادي

رشته حفظ 10 جزء خواهران

رتبه

نام و نام خانوادگي

دانشگاه

جوائز

1

فاطمه عارفي

قم

تنديس لوح تقدير و كمك هزينه عمره مفرده

2

فاطمه قرايي

قم

تنديس لوح تقدير و 5 ربع سكه بهار آزادي

3

سيده فاطمه لاجوردي

قم

تنديس لوح تقدير و 4 ربع سكه بهار آزادي

رشته ترتيل خواهران

رتبه

نام و نام خانوادگي

دانشگاه

جوائز

1

الهام سلطاني‌نژاد

كرمان

تنديس لوح تقدير و كمك هزينه عمره مفرده

2

طاهره عبداللهي

قزوين

تنديس لوح تقدير و 5 ربع سكه بهار آزادي

3

مريم منصوريان فر

صنعتی اصفهان

تنديس لوح تقدير و 4 ربع سكه بهار آزادي

رشته تحقيق خواهران

رتبه

نام و نام خانوادگي

دانشگاه

جوائز

1

محبوبه نصيري

آذربايجان شرقي

تنديس لوح تقدير و كمك هزينه عمره مفرده

2

شيرين شيخ‌نوار

اردبيل

تنديس لوح تقدير و 5 ربع سكه بهار آزادي

3

حميده علي محمدي

كردستان

تنديس لوح تقدير و 4 ربع سكه بهار آزادي

رشته حفظ 5 جزء خواهران

رتبه

نام و نام خانوادگي

دانشگاه

جوائز

1

زينب السادات سجادي‌زاده

مركزي (دليجان)

تنديس لوح تقدير و كمك هزينه عمره مفرده

2

منصوره كوثري

قم

تنديس لوح تقدير و 5 ربع سكه بهار آزادي

3

راحله گل‌زاده

تربيت معلم آذربايجان شرقي

تنديس لوح تقدير و 4 ربع سكه بهار آزادي

رشته تفسير

رتبه

نام و نام خانوادگي

دانشگاه

جوائز

1

ريحانه سادات مدنيان

علوم پزشكي شهيد بهشتي

تنديس لوح تقدير و كمك هزينه عمره مفرده

2

ليلا سالار حسيني

علوم پزشكي شهيد بهشتي

تنديس لوح تقدير و 5 ربع سكه بهار آزادي

3

جعفر خوشرو

علوم قرآني مشهد

تنديس لوح تقدير و 4 ربع سكه بهار آزادي

4

محمد محمد طاهري

مازندران

تنديس لوح تقدير و 3 ربع سكه بهار آزادي

5

سولماز زينالي

علوم قرآني قم

تنديس لوح تقدير و 2 ربع سكه بهار آزادي

رشته ترجمه

رتبه

نام و نام خانوادگي

دانشگاه

جوائز

1

علي فقيه

قم

تنديس لوح تقدير و كمك هزينه عمره مفرده

2

علي ثامني

شيراز

تنديس لوح تقدير و 5 ربع سكه بهار آزادي

3

محمدرضا سوادكوه

فردوسي مشهد

تنديس لوح تقدير و 4 ربع سكه بهار آزادي

4

ربابه مرادي

علوم پزشكي ارتش تهران

تنديس لوح تقدير و 3 ربع سكه بهار آزادي

5

ستاره خسروي

علوم پزشكي قزوین

تنديس لوح تقدير و 2 ربع سكه بهار آزادي


ارتباط با ما

آدرس: تهران -خيابان انقلاب -خيابان قدس
خيابان بزرگمهر - پلاک 85

تلفن : 66402882-66970775
پست الکترونيک: isqa.ir@gmail.com